Buitenhaarden

Kwaliteits terrashaard met de focus op design. Plaats hem vrij in je tuin of in je veranda met dakdoorvoer.

Atelier Brand! (voorheen BrandMeester) maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige staal soorten met een forse wanddikte. Duurzame Brand! buitenhaarden en terraskachels gaan dus veel langer mee dan die van de goedkope concurrentie. Bovendien zijn mijn houtkachels ontworpen op een efficiënte verbranding met minimale rookuitstoot. De hoogte van de schoorsteen pijp bepaal je zelf. Weet je niet goed wat je nodig hebt? Je krijgt altijd gratis advies!

‘Vuur brengt warmte, liefde, saamhorigheid. Lekker buiten genieten van de stralingswarmte bij de houtkachel of vuurschaal. Even die telefoon weg en aandacht voor elkaar met een goed glas. Zie het schijnsel van het vuur in elkaars ogen en voel je weer mens.’

Hieronder staan enkele afbeeldingen van gerealiseerde terrashaarden.

Het basale verschil tussen een terrashaard en een terraskachel; een terrashaard heeft een open stookruimte en een terraskachel heeft een deurtje. Het voordeel van een deurtje is dat de verbranding net wat beter is. Anderzijds wil je ook graag de vlammen zien en met je vuurpook klooien.

Dakdoorvoer set.

In een tuinontwerp wordt steeds vaker een terrashaard in de veranda of onder de overkapping geplaatst met een dakdoorvoer. Zo geniet je altijd droog, warm en uit de wind van het vlammenspel.

Terrashaard kopen?

Als je wat leuks ziet neem je gewoon contact op en kom je eens langs.

Zoek je iets wat er niet bij staat? Dan kan ik het maken. Er staat altijd een voorraad buitenhaarden in het atelier, klaar om mee te nemen.

Telefoon: 06- 45 04 20 17

Design terrashaard UFO-2021

Ufo buitenhaard
Retro design buitenhaard Ufo-2021. Staaldikte 5mm, diameter van de haard is 70 cm!

Houd je van design met de focus op exclusieve kwaliteit? Buitenhaard UFO is een enorm grote ovale terrashaard. 70 cm breed, 5 mm dik staal van de beste kwaliteit (wordt net als cortenstaal roestkleurig na verloop van tijd). Een prachtige retro design terrashaard welke aan een vliegende schotel doet denken. In 2015 ontworpen door Edwin Brand en tot Ufo gedoopt.

Recycle terraskachels

gasfles kachel

Recycle buitenhaarden, gemaakt van grote oude gasflessen ook wel dikbuiken genoemd. Deze kunnen wel 50 jaar oud zijn en hebben een mooie industriële uitstraling. De schoorsteen is een zware stalen pijp met een wanddikte van 3 mm, stijlvol afgewerkt met een ‘zwevend’ regenkapje.

De afmeting van de stookruimte is ongeveer 38 cm bij 48 cm, de wanddikte van het staal is 3 tot 5 mm. Hij is ongeveer 150 cm hoog (kan hoger gemaakt) en weegt 35 kg.
Inclusief de gebogen pootjes, vaste dikwandig stalen schoorsteen pijp van 90 cm en regenkapje. Optioneel kan de schoorsteen met een verlengstuk verhoogd worden.

Variaties op het uiterlijk zijn bespreekbaar en kunnen veelal zonder meerprijs uitgevoerd worden.

Terrashaard met wielen

terraskachel Big met wieltjes
Voor mensen die graag aan de wandel gaan met hun buitenhaard is dit een leuke oplossing.
Prijs op aanvraag.

Terrashaard accessoires

hoge pootjes
Vuurpook met ingebouwde ‘B’ van Brand!