Buitenhaarden

Custom design buitenhaarden vrijstaand of met dakdoorvoer.

Atelier Brand! (voorheen BrandMeester) maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige staalsoorten met een forse wanddikte. Duurzame Brand! buitenhaarden en terraskachels gaan dus veel langer mee dan die van de goedkope concurrentie. Bovendien zijn mijn houtkachels ontworpen op een efficiënte verbranding met minimale rookuitstoot.

‘Vuur brengt warmte, liefde, saamhorigheid. Lekker buiten genieten van de stralingswarmte bij de houtkachel of vuurschaal. Even die telefoon weg en aandacht voor elkaar met een goed glas. Zie het schijnsel van het vuur in elkaars ogen en voel je weer mens.’

  • hout barbecue
  • Ufo-80 buitenhaard
  • Metaal kunstenaar Edwin Brand

Het basale verschil tussen een terrashaard en een terraskachel; een terrashaard heeft een open stookruimte en een terraskachel heeft een deurtje. Het voordeel van een deurtje is dat de verbranding beter is. Anderzijds wil je ook graag de vlammen zien en met je vuurpook klooien. Dan is een buitenhaard weer een betere keuze.

Dakdoorvoer set.

In een tuinontwerp wordt steeds vaker een terrashaard in de veranda geplaatst met een dakdoorvoer. Zo geniet je altijd droog, warm en uit de wind van het vlammenspel. Ik lever complete rvs dakdoorvoersets op maat welke perfect aansluiten op mijn dikwandig stalen kachelpijpen in de maatvoering 133 x 3 mm.

Bio-ethanol/ brandgel

Wil je wel graag een vuurtje voor de sfeer maar is het in jouw situatie niet mogelijk of wenselijk om hout te stoken? Bedenk dan dat mijn buitenhaarden ook zonder schoorsteen geleverd kunnen worden. Je zet er dan eenvoudig een ethanol brander in of giet er wat brandgel in.

Terrashaard kopen?

Als je wat leuks ziet neem je gewoon contact op en kom je eens langs, of je bestelt het gelijk in de winkel. Zoek je iets wat er niet bij staat? Dan kan ik het maken. Er staat altijd een voorraad buitenhaarden in het atelier, klaar om mee te nemen.

Telefoon: 06- 45 04 20 17

Design terrashaard UFO-2021

terrashaard Ufo-2021
Space age design terrashaard Ufo. In 2015 ontworpen door Edwin Brand.

Brand! UFO-2021, een enorm grote ovale terrashaard. 70 cm breed, 5 mm dik staal van de beste kwaliteit (wordt net als cortenstaal roestkleurig na verloop van tijd). Een prachtige retro design terrashaard welke aan een vliegende schotel doet denken, vandaar de naam Ufo.

Recycle terraskachels

gasfles kachel
BrandMeester Classic 2018.

Recycle buitenhaarden, gemaakt van grote oude gasflessen ook wel dikbuiken genoemd. Deze kunnen wel 50 jaar oud zijn en hebben een mooie industriële uitstraling. De schoorsteen is een zware stalen pijp met een wanddikte van 3 mm, stijlvol afgewerkt met een ‘zwevend’ regenkapje.

De afmeting van de stookruimte is ongeveer 38 cm bij 48 cm, de wanddikte van het staal is 3 tot 5 mm. Hij is ongeveer 150 cm hoog (kan hoger gemaakt) en weegt 35 kg.
Inclusief de gebogen pootjes, vaste dikwandig stalen schoorsteen van 90 cm en regenkapje. Optioneel kan de schoorsteen met een verlengstuk verhoogd worden.

Variaties op het uiterlijk zijn bespreekbaar en kunnen veelal zonder meerprijs uitgevoerd worden.

Variaties op het thema:

Terrashaard met wielen

terraskachel Big met wieltjes
Voor mensen die graag aan de wandel gaan met hun buitenhaard is dit een leuke oplossing.
Prijs op aanvraag.

Terrashaard accessoires

hoge pootjes
Vuurpook met ingebouwde ‘B’ van Brand!