Nieuwe monster haard in de maak.

Het blijft een uitdaging om iedere keer weer een unieke monster terrashaard te maken. Want zo gaat dat bij mij, er zijn er geen twee hetzelfde. Zo ben jij gewaarborgd van een unieke buitenhaard én kunstwerk tegelijk.

Elke monster terrashaard wordt door mij persoonlijk gemaakt met als basis een recycle gasfles van het type dikbuik met de diameter 38 cm en wanddikte staal is 4 mm. Dit staat garant voor jaren stookplezier. Ze zien er niet alleen erg leuk uit, ze branden ook efficiënt. Fijn voor het milieu en voor de buren.

Verzin een naam voor deze brute terrashaard

Volledig met de hand opgebouwd bij atelier Brand, deze brute terrashaard uit 5 mm dik staal met pijpen als een hanenkam waar het vuur uit spuit als je hem lekker hoog opstookt.

Diameter 70 cm, staaldikte 5 mm, gewicht 60 kg. Prijs € 1650,00. One of a kind, geen serieproduct.

Big Love

Wederom een variatie op het thema Big. De Big terraskachel ontleent zijn naam uit zijn varkensachtige snuitje. Deze variant heeft geen snuitje maar een hartvorm in de deur en een serieuze grill/ kookplaat.

Deze is verkocht maar als je wilt kan ik er nog een bouwen.

Scrap steel cute dragon

Dit aardige draakje siert al vele jaren het speelplein tegenover ons huis. Helaas komt daar nu een einde aan omdat een meneer van ABOS veilig spelen aan de deur kwam met het dringende verzoek het kunstwerk te verwijderen omdat anders de gemeente dit komt doen. Jammer. Wellicht heb jij, weet jij een mooie locatie waar hij wél kan en mag staan.

Het beeld meet ruim 2 meter en weegt schat ik zo’n 80 kilo. Het kan buiten staan, dat doet het al zijn hele leven (10 jaar). Mocht je het willen aanschaffen, de overnameprijs is € 1500.

Update: dit kunstwerk is verkocht.

Terraskachel barbecue pizza oven in een.

Een alleskunner. Fikkie stoken, barbecueën, pizza bakken, grillen, verzin het en het kan.

Gemaakt van 4mm dik stalen hogedruk gasflessen. 100% upcycling, unieke vormgeving en duurzaam.

Accessoires van The Bastard passen perfect in mijn houtvuur barbecues.

Koken op houtvuur.

De door mij ontworpen rocket kamado barbecue is geschikt voor:

  • Roken
  • Grillen
  • Slow cooking
  • Koken
  • Bakken
  • Wokken
  • Pizza bakken

Je voedt de barbecue met houtjes onder in de rocket stove. Meer hout geeft een hogere temperatuur, minder een lagere. Dus geen houtskool uit een ver land maar gewoon sprokkel hout of klein gekloofd hout.

Het is eenvoudig om de BBQ op een constante temperatuur te houden, of dat nou 120 of 250 graden is. Een biefstuk dichtschroeien op 350 graden lukt ook.

Handgemaakt in eigen atelier dus meedenken over de uitvoering en functies kan!