Monster terrashaard buitenhaard

Gisteren en vandaag gebouwd aan deze fraaie dame. Voor de grap nog even een zadel los opgezet zodat ze berijdbaar is.

Er moet alleen nog een pijp op, dan is ze klaar. Of iemand moet deze buitenhaard als bio-ethanol haard willen hebben, dan hoeft er geen pijp op.

De prijs voor deze fraaie terrashaard is € 499. Met pijp van dik staal 133 x 3 mm 90 cm lang en regenkapje is de prijs € 579.

Big Love

Wederom een variatie op het thema Big. De Big terraskachel ontleent zijn naam uit zijn varkensachtige snuitje. Deze variant heeft geen snuitje maar een hartvorm in de deur en een serieuze grill/ kookplaat.

De prijs van deze unieke terraskachel Big Love is €469. Dat is inclusief vaste pijp van 90 cm. Deze kan optioneel verlengd worden.

Nieuwe Ufo-2021 ter vervanging van de oude 80

De oude Ufo-80 was geboren in 2015. Uit afgekeurde halffabricaten van een grote fabriek hier in de buurt waarvan de baas en ik een goede band hadden en hij mij die schalen gunde tegen een mooie inkoopprijs. Door mijn jarenlange ervaring en improvisatievermogen is daar een schitterende buitenhaard uit voortgekomen. Helaas is die situatie veranderd. De baas van de fabriek, Theo Kroon, overgeplaatst, de fabriek overgenomen door een buitenlandse maatschappij. Het ging niet meer. De laatste Ufo 80 verkocht ik eind vorig jaar.

Er moest een vervanging komen. Geleerd van alle ervaringen en feedback van gebruikers wist ik dat de opvolger ietsje kleiner moest worden qua omvang. Maar aan kwaliteit viel nog wel een slag te winnen. Waar de oude ufo-80 3 mm wanddikte staal had krijgt de nieuwe ufo-2021 5 mm wanddikte! En een zeer goede staalsoort P265GH, uitermate geschikt voor deze toepassing.

P265GH wordt gebruikt voor de fabricage van apparaten die een hoge thermische belasting moeten kunnen weerstaan, zoals ketels, drukvaten en warmtewisselaars. P staat voor Pressure, 265 is de aanduiding voor de minimale vloei- of rekgrens in N/mm² (MPa) in het kleinste diktebereik. GH is de aanduiding die verwijst naar de eigenschappen van het materiaal bij hogere temperatuur.

De nieuwe Ufo-2021 komt op de markt voor €1499,00. Daarvoor koop je 60 kg onverwoestbaar staal wat je leven meegaat. In geen enkel opzicht te vergelijken met welke concurrentie dan ook. Ik ga uitsluitend voor de beste kwaliteit en scherpe prijzen!

Vandaag ben ik wat aan het stoeien geweest met het prototype. Nou ja, feitelijk niet veel anders dan zijn voorganger behalve een wat grotere vulopening en voorgaande informatie.

Unieke monster houtkachels voor buiten

Deze monster terrashaarden zijn uniek en intuïtief vormgegeven. Gemaakt van een oude propaan gasfles ‘dikbuik’. 4 mm dik staal!

De prijs voor zo’n bijzondere buitenhaard is vanaf €429,00 inclusief een dikwandige stalen schoorsteenpijp van 90 cm en een regenkapje.

Hebben? Bel Edwin op 06-45042017. Of vul het contactformulier in.

Scrap steel cute dragon

Dit aardige draakje siert al vele jaren het speelplein tegenover ons huis. Helaas komt daar nu een einde aan omdat een meneer van ABOS veilig spelen aan de deur kwam met het dringende verzoek het kunstwerk te verwijderen omdat anders de gemeente dit komt doen. Jammer. Wellicht heb jij, weet jij een mooie locatie waar hij wél kan en mag staan.

Het beeld meet ruim 2 meter en weegt schat ik zo’n 80 kilo. Het kan buiten staan, dat doet het al zijn hele leven (10 jaar). Mocht je het willen aanschaffen, de overnameprijs is € 1500.

Zomergevoel in april.

Ineens was het lekker weer. Boembats plop 24 graden. Op 5 april. Nou, dan zit er maar één ding op: lekker lang in de tuin zitten en de hout gestookte barbecue aan. Met een paar eenvoudige kipjes en worstjes een feestmaal in elkaar zetten.