Rocket Stoves

Rocketstoves en rocket-kamado’s uit eigen atelier

De rocket Kamado BBQ van atelier Brand! is gemaakt van een oude dikbuik gasfles met een diameter van 37 cm en een staaldikte van 4 mm. Het gietstalen rooster is van Bastard/ Green Egg en past perfect. Er kan ook een pizzasteen in.
rocket stove
Eenvoudige rocketstove met wokhouder.

Een rocket stove

is een schone hittebron die gebruik maakt van een relatief kleine verbrandingskamer waarin kleine houtjes wordt verbrand, en een schoorsteen waarin de rookgassen volledig worden verbrand voordat ze het kook-oppervlak bereiken. Door deze werking is slechts ongeveer de helft van de hoeveelheid brandstof nodig als bij een traditioneel open vuur waarboven gekookt wordt.

Ik maak relatief kleine exemplaren welke gemakkelijk meegenomen kunnen worden bijvoorbeeld op vakantie, om het butagas stelletje te vervangen.
Daarnaast heb ik een combinatie van een rocket stove en een barbecue ontworpen. Deze heb ik de Rocket Kamado Barbecue genoemd.

Bestellen?

Dit zijn maatwerk producten die samen met jou worden ontworpen, afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Neem contact met me op om je wensen te bespreken.

Telefoon: 06- 45 04 20 17

ln.ne1624048819kotse1624048819ikkif1624048819@ofni1624048819


Rocket stove

rocketstove
Rocket stove vers van de lastafel.

Brand! Rocket stove, gemaakt van 133×3 mm blank stalen buis (wordt roestkleurig na verloop van tijd). Met weinig sprokkelhout lekker wokken in de tuin of op de camping. Prijs op aanvraag.


Nergens eerder gezien: Rocket kamado barbecue! Het prototype heeft zijn kunsten bewezen.

Brand! Rocket Kamado BBQ. Niet met houtskool maar met kleine houtjes lekker BBQ-en. Binnen 10 minuten bedrijfsklaar! Rooster diameter 34 cm. Prijs op aanvraag.