Nieuwe Ufo-2021 ter vervanging van de oude 80

De oude Ufo-80 was geboren in 2015. Uit afgekeurde halffabricaten van een grote fabriek hier in de buurt waarvan de baas en ik een goede band hadden en hij mij die schalen gunde tegen een mooie inkoopprijs. Door mijn jarenlange ervaring en improvisatievermogen is daar een schitterende buitenhaard uit voortgekomen. Helaas is die situatie veranderd. De baas van de fabriek, Theo Kroon, overgeplaatst, de fabriek overgenomen door een buitenlandse maatschappij. Het ging niet meer. De laatste Ufo 80 verkocht ik eind vorig jaar.

Er moest een vervanging komen. Geleerd van alle ervaringen en feedback van gebruikers wist ik dat de opvolger ietsje kleiner moest worden qua omvang. Maar aan kwaliteit viel nog wel een slag te winnen. Waar de oude ufo-80 3 mm wanddikte staal had krijgt de nieuwe ufo-2021 5 mm wanddikte! En een zeer goede staalsoort P265GH, uitermate geschikt voor deze toepassing.

P265GH wordt gebruikt voor de fabricage van apparaten die een hoge thermische belasting moeten kunnen weerstaan, zoals ketels, drukvaten en warmtewisselaars. P staat voor Pressure, 265 is de aanduiding voor de minimale vloei- of rekgrens in N/mm² (MPa) in het kleinste diktebereik. GH is de aanduiding die verwijst naar de eigenschappen van het materiaal bij hogere temperatuur.

De nieuwe Ufo-2021 komt op de markt voor €1499,00. Daarvoor koop je 60 kg onverwoestbaar staal wat je leven meegaat. In geen enkel opzicht te vergelijken met welke concurrentie dan ook. Ik ga uitsluitend voor de beste kwaliteit en scherpe prijzen!

Vandaag ben ik wat aan het stoeien geweest met het prototype. Nou ja, feitelijk niet veel anders dan zijn voorganger behalve een wat grotere vulopening en voorgaande informatie.

Geef een reactie