Dakdoorvoeren

terrasoverkapping veranda dakdoorvoer

BrandMeester Big.
Brand! Big in een veranda met dakdoorvoer.

Voor jouw gemak heb ik een paar veranda/ terrasoverkapping dakdoorvoeren sets samengesteld speciaal voor Brand! terraskachels. Dit zijn dubbelwandige Holetherm 125 mm RVS (inox) dakdoorvoer sets welke perfect aansluiten op de 133 X 3 staal rookgasafvoer.
Deze dakdoorvoer sets voldoen in 99% van de gevallen. Zo niet kan ik een maatwerk oplossing voor jouw terrasoverkapping aanbieden. Neem in dat geval zeker even contact met mij op.

De set bestaat uit:

  • rvs aansluitstuk
  • 100 cm dubbelwandig rvs pijp
  • trekkende rvs kap
  • verdiepingsondersteuning
  • dakdoorvoerplaat (bij een pannendak met loodslab)
  • stormkraag rvs

Geef bij je bestelling de schuinte van je dak door zodat je de juiste set krijgt.

Brand! buitenhaarden hebben een 133 X 3 mm stalen pijp welke op maat kan worden geleverd uit eigen atelier. Het is het mooist als je de 133 X 3 stalen kachelpijp tot vlak onder je plafond laat doorlopen en van daaruit met de dubbelwandige dakdoorvoer door bouwt. De kachel en de pijp krijgen namelijk dezelfde kleur.

Liever geen gat in je dak?

Een alternatief voor dakdoorvoeren is een verlenging van de kachelpijp. Deze buis is hetzelfde materiaal als de pijp die op de kachel gelast zit en wordt met een onzichtbare verbinding klemvast op de pijp geschoven. De pijpverlenging komt 30 tot 50 cm boven de dakrand uit.

ufo-80 terrashaard met een dakdoorvoer onder de terrasoverkapping
Buitenhaard Ufo-80 onder de veranda met dakdoorvoer. Hier is de dik stalen buis tot vlak onder het dak doorgetrokken waarna hij overgaat in dubbelwandig RVS.
BrandMeester Big.
Recycle terraskachel ‘Big met deur’ in het buitenverblijf met dakdoorvoer.